בשוק תחרותי כמו אמזון, אפילו הפרטים הקטנים ביותר יכולים להבדיל בין חנות מצליחה וחנות כושלת.
אין צורך במתווכים שימכרו לכם סיפורים על נכסים דיגיטליים. הקמת חנות אמזון היא מהירה וקלה. הנה כמה טיפים והסברים לגבי מכירה מוצלחת בחנות אמזון.
מהי חנות אמזון?
כל המוכרים, הספקים והסוכנויות של אמזון הרשומים לתוכנית ה-Amazon Brand Registry זכאים ליצור חנות אמזון משלהם. זוהי פלטפורמה עצמאית וחינמית המאפשרת לבעלי מותגים ליצור ולעצב חנויות כדי להציג את המוצרים ולקדם את המותג שלהם.
אמזון מספקת לכם את הכלים שאתם צריכים ליצירת חנות, המאפשרת לכם לקדם מוצרים על פי בחירתכם.
ניתן ליצור עד שלוש רמות של עמודים מורכבים, מה שמייצר הרבה מקום להצגת המותג. היתרונות של חנות אמזון כוללים:
- קידום כל המוצרים שלכם במקום אחד.
- הצגת המותג ללקוחות חדשים.
- ניצול תנועת גולשים פנימית וחיצונית כאחד.
- קידום מכירות על ידי הגדלת דירוג אורגני במנוע החיפוש של אמזון.
- חוויית קנייה איכותית גם בטלפונים ניידים.
חנות אמזון משלכם גם מעניקה לכם כתובת URL ייחודית, המאפשרת למשוך לקוחות באמצעות מודעות ופעילויות שיווקיות אחרות בכל פלטפורמה. כלומר, אתם לא מוגבלים לפרסום באמזון בלבד.
לוח בקרה מספק את כל המדדים הנדרשים כדי להבין מה מקורות הטראפיק ולבחון את המכירות, כך שאתם יכולים לראות מה עובד והיכן אפשר להשתפר.
איך מקימים חנות אמזון?
אין צורך בכישורים מיוחדים או בידע בתכנות כדי להקים חנות אמזון.
אפשר ליצור חנות וירטואלית מותאמת אישית בעלת מראה מקצועי עם מערך של תבניות מעוצבות מראש ואלמנטים של Drag and Drop.
הנה השלבים להקמת חנות אמזון.
שלב 1: צרו חשבון מוכר מקצועי
חשבון מוכר מקצועי ( professional seller account) שווה את ההשקעה אם נפח המכירות שלכם עומד על יותר מ-40 יחידות בחודש.
חשבון כזה מאפשר גישה לשורה של כלי מלאי שאינם זמינים בחשבונות רגילים, לכן מומלץ ליצור כזה. לאחר שתזינו את המידע הבסיסי הנדרש, אמזון תאמת את הפרטים והזכאות שלכם לחשבון.
שלב 2: הירשמו ל-Amazon Brand Registry
עליכם לרשום את המותג שלכם דרך רישום המותגים של אמזון (ABR) כדי לקבל שליטה מלאה בדפי המוצרים. ההרשמה ל-ABR גם מעניקה גישה לכלים שונים, כגון Brand Analytics ושירותי שיווק ופרסום משופרים. זה גם מגן על המותג שלכם מפני זיופים.
שלב 3: עצבו את דף הבית של החנות
בחרו תבנית לחנות על ידי בחירת אחד מארבעת הנושאים המתאימים ביותר לאופי העסק. אפשר להדגיש מוצר ספציפי, להציג מוצרים קשורים, או לבנות מאפס. אין צורך בתכנות או ידיעת קוד כלשהו.
שלב 4: צרו את דפי החנות שלך
לאחר שתגדירו את דף הבית של החנות, זה הזמן לבנות דפים נוספים שיתמקדו במוצרים, קטגוריות, מבצעים, הנחות ועוד. עצבו את הדפים האלה בדיוק כפי שהיית עושה לו היה לכם אתר סחר. שימו דגש על ניווט הגיוני בחנות, כדי שחווית הקנייה של הלקוחות תהיה קלה.
שלב 5: הוסיפו בוקסות תוכן
לאחר הגדרת היררכיית דפים שניתנת לניווט בקלות, הוסיפו בוקסות תוכן לכל עמוד. בבוקסות יש תוכן שהלקוחות שלכם צריכים, כולל כותרות, תמונות, גלריות, סרטונים או גריד מוצרים.
שלב 6: העלאת מוצרים
כאשר העיצוב גמור, הגיע הזמן להעלות את המוצרים לחנות האמזון. אפשר להוסיף מוצר אחד בכל פעם או מספר מוצרים עם אותו מק"ט, כל עוד הקציתם לכל מוצר ASIN (מספר זיהוי סטנדרטי של אמזון) או קוד UPS.
שלב 7: שלחו את החנות לבדיקה ופרסום
בדקו שאין טעויות באיות, במחירים, בתמונות ובכל הנתונים הרלוונטיים. ודאו שהמיתוג והתמונות עקביים, ובדקו שוב את הניווט בחנות – החלק החשוב ביותר.
לאחר הבדיקה, שלחו את הדפים שלך לאמזון לאישור. כאשר הם יאושרו, תוכלו לפרסם אותם.
3 טיפים לניהול חנות אמזון מצליחה
כעת, לאחר שיצרתם את חנות האמזון שלכם, תרצו להפיק ממנה את המרב. אופטימיזציה של חנות סחר באינטרנט היא תהליך מתמשך, שמסתמך על פידבקים מקונים, בדיקות חוזרות ונשנות ובחינת הנתונים האנליטיים של החנות.
כמו שלא תשאירו חלון ראווה פיזי באותו מצב כל השנה, כך גם צריך להשקיע בשינויים בחנות דיגיטלית. הקפידו לרענן את החנות על בסיס טרנדים חדשים, מבצעים, השקות מוצרים, חגים ועונות השנה.
עדכון תוכן בתדירות גבוהה הוא דרך חיונית נוספת להצלחה. להלן שלוש דרכים לניהול חנות אמזון מצליחה.
השתמשו בכלי ניתוח מותגים
הכלי Brand Analytics הוא דרך מצוינת למדוד את ביצועי המכירות של החנות. אמנם יש תוספי צד שלישי בשביל זה, אבל הם יקרים ומספקים הערכות במקום נתונים קשיחים.
כלי ה-Brand Analytics של אמזון מציג את מילות המפתח ומונחי החיפוש עם הביצועים הטובים ביותר, ומאפשר לכם לבצע אופטימיזציה של דפי המוצר שלך וליצור מודעות ממוקדות על סמך נתונים דמוגרפיים של המשתמשים.
הגדילו את המכירות באמצעות מודעות אמזון
כל אחד יכול להציב מודעה באמזון, אבל כדי להיות אפקטיבי באמת, מודעות אמזון ממוקדות הן הטובות ביותר.
המודעות מופיעות בדף התוצאות של אמזון, ויש להן בולטות גבוהה. זה מוביל למכירות והכנסות גבוהות יותר. המודעות גם מופיעות בכל מקום באמזון – אפילו בדפי מוצרים ספציפיים.
שיטות עבודה מומלצות עבור המותג שלכם
- התמקדו במסרים עקביים.
- צרו תוכן מרתק ועשיר שמדגיש את הערך הייחודי של המותג
- ודאו שוב ושוב כי חנות האמזון שלכם מציעה ניווט קל ואינטואיטיבי.
שגיאות ובעיות נפוצות בניהול חנות אמזון
לפעמים, חנות האמזון שלכם עלולה להציג ביצועים נמוכים למרות מאמצי מכירה ושיווק משמעותיים. בדרך כלל ניתן לפתור בעיות במהירות, כל עוד אתם עם האצבע על הדופק. הנה כמה סימני אזהרה:
תנועה יומית נמוכה
אם אין הרבה תנועה בחנות, רוב הסיכויים שאנשים מתקשים למצוא אותה. שקלו לקדם את החנות במדיה חברתית ובאמצעות קמפיינים ממומנים ברשתות פרסום דיגיטליות. בדקו שוב כדי לוודא שה-ASIN של המוצר שלכם מקושר כמו שצריך לחנות.
תנועה טובה אבל מכירות גרועות
מה אם יש טראפיק, אבל אנשים לא רוכשים ממכם בתוך 14 יום מהביקור האחרון שלהם, למרות שיש לכם נראות?
יכול להיות שהמוצרים שלכם יקרים או תלויים באמון צרכנים גבוה – והמותג שלכם לא מספיק מוכר. שקלו לבנות מודעות למותג באמצעות תוכן נוסף או סרטוני מותגים ממומנים. אם הבעיה היא שיעורי תחלופה גבוהים של מוצרים, נסה להוסיף אלמנטים של תוכן שמקלים על הלקוחות לרכוש מוצרים (למשל, גריד מוצרים או מוצרים בודדים עם כפתור "הוסף לעגלה").
אחוזי המרה טובים בדפי קטגוריות עם תנועה נמוכה
אם הדפים שלך מניבים המרות טובות, אבל הטראפיק נמוך, נסו למקד קמפיינים של מותגים ממומנים (Sponsored Brands) סביב עמודים אלה.
לוח הבקרה (Insights) יכול לספק מידע על מספר הזמנות פר משתמש כדי לעזור לכם להבין באילו תגיות להשתמש.
תנועה טובה בעמודי קטגוריות עם מכירות נמוכות
כאשר לעמודים יש חשיפה טובה אך אין להם מכירות ברמה הגיונית בהתאם, ייתכן שהעמודים מציגים רק מוצר אחד או מספקים יותר מידע על המותג מאשר מוצרים למכירה.
נסו להוסיף מספר מוצרים דרך גריד כדי להגדיל את שיעורי ההמרה.
אין תנועה או מכירות
האם יש לכם עמודים ללא תנועה או מכירות? ייתכן שאתם מספק מידע שלא מועיל למשתמשים, או שקשה למצוא את המוצרים שלך. תקנו זאת על ידי הפיכת עמוד ספציפי לגלוי יותר בדף הבית שלך או הגדירו קמפיין של מותגים ממומנים כדי למשוך תנועה.
חנות אמזון לא כל כך שונה מחנות פיזית במרכז מסחרי. באמצעות ניסוי וטעייה, תוכלו ללמוד מה עובד ומה לא.