שליחת קבצים גדולים באינטרנט תמיד היתה מטלה קצת מעצבנת. למרות שנפח תיבות הדואר האלקטרוני גדל, מהירות הגלישה גבוהה יותר ויש יותר אמצעים לתקשורת בין אנשים – דווקא העברת קובץ גדול יכולה להיות בעייתית.
רוב שירותי האימייל, כמו ג'ימייל, מגבילים את גודל הקובץ שאפשר לשלוח. לא רק זה – ג'ימייל עלול לחסום קבצים מסוימים שאתם רוצים לשלוח מטעמי אבטחה (אפילו אם אין בהם באמת וירוס). לכן, עולה הרבה פעמים הצורך בפתרונות לשליחת קבצים גדולים.
איך שולחים קובץ גדול?
שירותי אחסון בענן: שירותי אחסון בענן כמו Dropbox, Google Drive ו-OneDrive הם אופציה טובה לשיתוף קבצים גדולים. אפשר להעלות קובץ לדרייב של גוגל, למשל, ואז לשלוח קישור למי שאמור לקבל את הקובץ. החסרונות: רוב שירותי האחסון בענן מציעים תוכניות חינמיות עם אחסון מוגבל (אפשר לרכוש נפח גדול יותר תמורת תשלום חודשי), ועדיין יכול לקרות מצב שבו שירותי הענן יחסמו את הקובץ מטעמי אבטחה.
דחיסת קבצים: בעידן שבו יותר מדי אנשים משתמשים בטלפון הסלולרי כ"מחשב", נראה ששכחנו קצת שאפשר לכווץ קבצים ולהקטין את הגודל שלהם. שימוש ב-ZIP או RAR מקטין משמעותית את גודל הקובץ, במיוחד אם מדובר במסמכי טקסט, ואז הרבה יותר קל לשלוח אותו בדוא"ל או בשיטות אחרות. ל-Windows ול-Mac יש כלי דחיסה מובנים, ויש גם תוכנות כיווץ חינמיות כמו 7-ZIP.
שירותי שליחת קבצים: שירותי שליחת קבצים כמו WeTransfer וג'מבומייל מאפשרים לשתף קבצים די גדולים – בנפח של כמה ג'יגה. כל מה שצריך לעשות זה להעלות את הקובץ לשירות, לתת את האימייל של הנמען, והוא יקבל קישור להורדת הקובץ. שירותים אלה הם בדרך כלל חינמיים ולר דורשים הרשמה, אך בדרך כלל יש להם מגבלות נפח עבור חשבונות בחינם. שירותי שליחת קבצים גדולים כמו Wormhole מבטיחים גם הצפנה מקצה לקצה ומחיקת הלינק כעבור זמן מה, לצרכי פרטיות.
P2P: שירותי שיתוף קבצים עמית לעמית (P2P) כמו BitTorrent מאפשרים שיתוף והפצת קבצים לאחרים שגם משתמשים בשירות. שיתוף קבצי P2P יכול להיות מהיר ונוח, אך חשוב לציין שהוא גם מסוכן. קבצים המשותפים באמצעות שירותי P2P יכולים להכיל תוכנות זדוניות או איומי אבטחה אחרים, לכן חשוב להוריד רק קבצים ממקורות מהימנים.
FTP: פרוטוקול העברת קבצים (FTP) ופרוטוקול העברת קבצים מאובטח (SFTP) הן שתי שיטות ותיקות מאוד להעברת קבצים באינטרנט, שנמצאות בשימוש גם היום בקרב מי שעוסק בניהול אתרים, למשל. FTP היא שיטה סטנדרטית שנמצאת בשימוש במשך שנים רבות, בעוד ש-SFTP מוסיpv שכבת אבטחה נוספת על ידי הצפנת ההעברה. החיסרון: צריך ששני הצדדים – המקבל והשולח – יתקינו תוכנת FTP כלשהי במחשב, כמו FileZilla.