כרומבוק – יתרונות, חסרונות ושימושים

מחשבים ניידים המבוססים על כרומבוק, מערכת ההפעלה של גוגל, קיימים בשוק כבר יותר מעשור. הכרומבוק הראשון הוצג ב-2011, ומאז המכירות של המחשב עלו בהתמדה. בשנת 2020, נמכרו יותר כרומבוקים מאשר לפטופים של אפל.

מחשבי כרומבוק מריצים מערכת הפעלה שנוצרה על ידי גוגל – Chrome OS. זוהי מערכת הפעלה המבוססת על לינוקס. בתחילת הדרך, המחשבים הללו נועדו בעיקר כדי להריץ אפליקציות רשת באמצעות הדפדפן של גוגל, כרום. אולם, עם השנים, התפתחה מערכת ההפעלה והיא מסוגלת היום להריץ מספר רב של אפליקציות אנדרואיד ולינוקס, ומתאימה לשימושים שונים. ישנם גם מכשירים נוספים המתבססים על מערכת ההפעלה Chrome OS, כמו טאבלטים ומחשבים all-in-one.

כרומבוק – יתרונות

  1. מחיר: אחד היתרונות המשמעותיים של כרומבוק הוא המחיר. מדובר במחשב נייד זול במיוחד בהשוואה ללפטופים אחרים, ואפילו בהשוואה לטלפונים ניידים. אפשר לקנות כרומבוק עם 4GB זיכרון בפחות מ-200 דולר באמזון, כולל מסים ומשלוח לישראל (לינק לקנייה). אם אתם רוצים כרומבוק חזק יותר, אפשר למשל לקנות את הדגם של אסוס, עם 8GB זיכרון, במחיר של כ-320 דולר, כולל הכל. בישראל אין היצע מרהיב של כרומבוקים, אז מומלץ לחפש בחנויות רלוונטיות בחו"ל – המחיר באמת זול מאוד גם עם המשלוח והמסים.
  2. כרומבוק הוא מחשב נייד יציב ומהיר: כשאתם פותחים את הכרומבוק הוא נדלק כמעט מיד ואתם יכולים להתחיל לעבוד. מערכת ההפעלה מהירה ועולה מהר, במיוחד בהשוואה ל-Windows. גם הביצועים השוטפים שלו מהירים (מדובר על שימוש רגיל ולא משחקים כבדים – הכרומבוק לא נועד לכך), ונדיר מאוד שהוא קורס, אם בכלל.
  3. לא מתחמם ולא מרעיש: אפשר באמת לשבת עם הכרומבוק מונח עליכם, ואפילו בקיץ הישראלי. הוא לא מתחמם ולא מרעיש – כי אין לו מאוורר בכלל.
  4. חיי סוללה ארוכים: כרומבוק חדש עם סוללה טרייה יכול לספק לכם שעות ארוכות של עבודה בלי טעינה – אפילו 11 שעות, תלוי בדגם ובמה אתם עושים איתו. זה כמובן משתנה כאשר המחשב "מזדקן", אבל עדיין מדובר בביצועים מרשימים, במיוחד לאור המחיר הנמוך של המחשב.
  5. אבטחת מידע: מחשבי כרומבוק פחות חשופים לווירוסים ופריצות – המערכת מתעדכנת כל הזמן על ידי גוגל, והיא בטוחה מאוד לשימוש.
  6. קומפקטי וקל משקל: מכיוון שלרוב לכרומבוק אין דיסק קשיח או מאוורר – הוא קומפקטי וקל משקל, ונוח לשאת אותו לכל מקום. החומרה של הכרומבוק קלה יותר מכיוון שזה מחשב שנועד בעיקר לשימושי רשת, ולכן אין צורך בחומרה חזקה כמו במחשב רגיל, שמריץ תוכנות כבדות.

כרומבוק מומלץ – דגמי כרומבוק לרכישה

הנה כמה דגמים של כרומבוק שאפשר לקנות באמזון. המחיר המצוין באתר כולל כבר משלוח ומסים. הכרומבוקים האלה כמובן לא כוללים אותיות בעברית על המקלדת, ולכן תצטרכו להדביק מדבקות או לחרוט בלייזר.

קחו בחשבון שהמחירים באמזון מתעדכנים מעת לעת, ויש גם מבצעים לזמן מוגבל לפעמים. אשתדל לעדכן את הדגמים והמחירים מדי פעם.

כרומבוק לנובו

כרומבוק של לנובולנובו IdeaPad עם מסך 11.6 אינץ' ו-4 ג'יגה זיכרון, מעבד סלרון של אינטל, במחיר של כ-280 דולר כולל משלוח ומסים. לרכישה באמזון.

כרומבוק חזק של סמסונג – זה כבר מחשב רציני משמעותית, עם מעבד אינטל i3, מסך מגע 13.3 אינץ' ברזולוציה של 1920X1080 ו-8GB זיכרון. הוא גם יפה במיוחד, בצבע אדום. מחיר: כ-730 דולר, כולל משלוח ומסים. לרכישה באמזון.

כרומבוק של סמסונג בצבע אדום

כרומבוק עם מסך גדול של אייסר – המחשבים של אייסר מצוינים, והכרומבוקים שהם מייצרים מחזיקים שנים רבות. הכרומבוק הכסוף הזה מגיע עם 4GB זיכרון, מעבד סלרון של אינטל ו-128 ג'יגה אחסון. המסך בגודל 17.3 אינץ'. מחיר: כ-450 דולר, כולל משלוח ומסים. הקליקו כאן לרכישת הכרומבוק באמזון.

כרומבוק חזק במיוחד של HP (מחודש)כרומבוק עם מסך מגע 14 אינץ', מעבד i3 של אינטל, 8GB זיכרון ודיסק SSD של 128 ג'יגה. מחיר: כ-350 דולר, כולל משלוח ומסים.. לרכישה באמזון.

כרומבוק עם מסך מגע

כרומבוק של לנובו עם מעבד אינטל – מסך 14 אינץ', 4GB זיכרון ודיסק קשיח SSD של 64 ג'יגה, במחיר של כ-230 דולר כולל משלוח ומסים. לרכישה באמזון.

כרומבוק של ASUS עם מסך מגעכרומבוק חזק, עם מסך מגע, 8GB זיכרון ואחסון של 64 GB. מעבד אינטל M3-8100Y. צבע כסוף. מחיר: כ-370 דולר, כולל משלוח ומסים. הקליקו כאן לרכישת הכרומבוק באמזון.

כרומבוק של אסוס עם מסך מגע

כרומבוק – חסרונות

  1. אין כמעט מקום אחסון: הכרומבוק קל משקל וקומפקטי, בעיקר כי אין לו דיסק קשיח. כרומבוק רגיל מגיע עם כמה עשרות ג'יגה לאחסון מקומי במקרה הטוב, אבל מכיוון שזה מחשב מבוסס רשת, אתם צריכים לאחסן את הקבצים שלכם בענן, בשירותים כמו גוגל דרייב, או לשמור על דיסק און קי או דיסק קשיח נייד. אם אתם צריכים מחשב שיכיל כמות גדולה של קבצים באופן מקומי – הכרומבוק לא יתאים לכם.
  2. קשה לעבוד אופליין: הכרומבוק תלוי בגישה לאינטרנט, אין דרך לחמוק מזה. לכן, אם אין לכם חיבור מסודר לאינטרנט (או אפשרות להוטספוט דרך הסלולרי), הוא קצת חסר תועלת. זה כמובן לא מתאים לכל אחד, ואם אתם צריכים לעבוד הרבה בלי חיבור קבוע לאינטרנט, כדאי לבחור במחשב אחר.
  3. לא כל האפליקציות של אנדרואיד עובדות עם Chrome OS: למשל, כדי להריץ את גירסת הדסקטופ של סיגנל (תוכנת מסרים מיידיים מוצפנת), תצטרכו להתקין לינוקס על הכרומבוק שלכם. ויש עוד לא מעט אפליקציות שלא רצות היטב (או בכלל) על הכרומבוק. זה כמובן מגביל את השימוש במחשב, ולפעמים צריך לחפש אפליקציות רשת מתאימות שעובדות דרך הדפדפן. זו יכולה להיות בעיה במיוחד אם אתם צריכים עריכת תמונה או וידיאו ברמה מתקדמת.
  4. גיימינג מוגבל: טוב, אף אחד לא קונה כרומבוק בשביל גיימינג, ועדיין – כשיש לנו מחשב, אנחנו לפעמים רוצים להשתמש בו למשחקים. הכרומבוק מוגבל מאוד בעניין הזה. אם אתם רוצים לשחק, סביר שתצטרכו להסתפק במבחר מצומצם של משחקים ולחפש משחקים מבוססי דפדפן. מצד שני, הוא מצוין למשחקי רטרו שאפשר להריץ על הכרום.
  5. צריך להתרגל למערכת הפעלה חדשה וקיצורי מקלדת: כמו כל מערכת, גם ה-Chrome OS דורשת תהליך מסוים של למידה. היא אמנם עובדת ישר ומצוין ברגע שאתם מזינים את הסיסמא שלכם לג'ימייל, אבל אם אתם רוצים להיכנס קצת יותר לעומק ולשחק עם הקונפיגורציה, תצטרכו להיעזר בדוד גוגל ולחפש איפה נמצאות חלק מההגדרות (ולא תמיד זה אינטואיטבי). בסופו של דבר, זו מערכת הפעלה סגורה שמרחיקה את המשתמש מהקונפיגורציה ככל האפשר – ויש לזה יתרונות וחסרונות. קיצורי המקלדת גם כן שונים (ולא תמיד זמינים) לעומת קיצורי המקלדת של Windows. אם אתם עורכים הרבה טקסטים ועוסקים בניהול תוכן, ייתכן שזה יהיה קצת מעיק עבורכם.
  6. לא שווה לתקן: במחירים שבו הוא נמכר, לא שווה להשקיע בתיקון של הכרומבוק, מה גם שאם הוא מתקלקל, הנתונים שלכם לא ילכו לאיבוד, כי הם שמורים בענן. מצד אחד, המחיר הזול שלו הוא יתרון, והוא לא נוטה להתקלקל במהירות, מצד שני זה קצת פחות סביבתי כשיש מכשיר אלקטרוני שלא שווה לתקן או לחדש, והוא יילך לפח אם יפסיק לעבוד.

כרומבוק – למי ולמה הוא טוב?

אם אתם שוקלים לקנות כרומבוק, כדאי שתדעו מראש לאילו שימושים הוא מתאים ולמי כדאי לקנות מחשב כזה.

  1. כרומבוק הוא מחשב נייד מצוין לעריכת טקסטים ועבודה שוטפת וסטנדרטית (מיילים, גלישה באינטרנט, צפייה ביוטיוב וכו'). יש לו ביצועים טובים למדי כשמדובר על שימושים כאלה, ואם אתם לא צריכים מחשב חזק במיוחד, הכרומבוק הוא פתרון מצוין וזול במיוחד.
  2. מחשב נייד לילדים: הכרומבוק הוא זול וקל לשימוש, לא מצריך התקנות מיוחדות ומתאים מאוד כמחשב בית ספר לילדים (זה גם שימוש מרכזי שלו בארה"ב). אפשר לגלוש איתו באינטרנט, לערוך מסמכים ולהשתמש בתוכנות כמו זום. מספיק לחלוטין לשימושים חינוכיים בסיסיים, וקשה מאוד "לקלקל" אותו על ידי שינוי ההגדרות.
  3. מחשב נייד שני או מחשב נייד לגיבוי: תמיד טוב שיהיה מחשב ספייר בבית, ולשם כך לא צריך להוציא הרבה כסף. הכרומבוק בהחלט יכול לשמש אתכם "בשעת חירום" באופן זמני, כשהמחשב הראשי מתקלקל או לא זמין.